Ponedeljak, 31.03.2003.

16:25

Tadić: čišćenje vojske od umešanih u atentat i kriminal

Izvor: B92, SRNA

Default images

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić izjavio je u ponedeljak da njegovo ministarstvo ima informaciju o helikopteru, koji je stavljen na raspolaganje da bi se što pre obavio jedan atenat, te da je ta informacija predmet istrage. "Reč je o jednom atentatu i pokušajima političkih ubistava koja su se dešavala prethodnih godina. Svakako da je Vojska kao jedan integrisani deo bezbednosnog sistema u našoj zemlji tokom vanrednog stanja i sama predmet istrage kao što je to i policija i JSO i BIA" - rekao je Tadić novinarima u parlamentu SCG.

Tadić je dodao da se vodi i istraga "pokušaja političkih ubistava koja su se dešavala poslednjih godina", kao i da iz tih istraga neće biti isključeni ni predstavnici Vojske: "Svakako da je vojska kao jedan integrisani deo bezbednosti sistema u našoj zemlji tokom vanrednog stanja i sama predmet istrage, kao što je to policija i JSO i BIA, kao što su sve institucije i kao što su političari. Mi ćemo pažljivo razmotriti sve okolnosti i vojska će biti sasvim sigurno pročišćena od svih ljudi koji su umešani u političke atentate, kriminalne rabote i tome slično", kazao je Tadić.

Tadić je rekao i da svi, "bilo da su u pitanju političke stranke ili neke druge državne institucije", moraju da snose odgovornost, ukoliko se za tako nešto  pokaže potreba. "To je jednostavan i pravedan princip", zaključio je ministar odbrane.

Upitan da prokomentariše izjavu generala VSCG Vase Ćirkovića o mogućim oružanim incidentima na jugu Srbije, Tadić je rekao da "dobro bi bilo da generali ne najavljuju nemirno proleće i da se to utvrdi kao standard komuniciranja sa javnošću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: