PREMINUO NOVINAR B92 ZORAN MAMULA

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2001.

18:00

Default images
U utorak je u Beogradu, posle krace i teske bolesti, u 37.

godini zivota preminuo Zoran Mamula, novinar i urednik Radio-televizije B92. Zoran Mamula je rodjen u Beogradu 1964. Studirao je Pravni fakultet. Blistavu novinarsku karijeru poceo je 1985. u studentskom programu Index 202. Jedan je od osnivaca Radija B92 u kome je, na mestu novinara i urednika, s kracim prekidima, radio proteklih 12 godina.

Pored B92, radio je i u Radiju Slobodna Evropa, Radio Brodu i listu "Evropljanin". Radeci u nezavisnim medijima u veoma teskom periodu ratova i nasilja, Zoran Mamula je predstavljao novinarsku profesiju u najboljem svetlu, o cemu govore i gledaoci, slusaoci i citaoci medija u kojima je radio, kao i brojne nagrade koje su ovi mediji, a prvenstveno B92, dobijali za hrabrost i profesionalizam programa ciji je Zoran nerazdvojni deo. Ljudski kvaliteti, blagost i tolerantnost, cinili su od njega osobenu pojavu u jugoslovenskom medijskom prostoru. Autor je izuzetno velikog broja radio emisija koje su bile medju najuspesnijim na B92, a bio je i vodeci novinar i simbol informativnih programa i Radija i Televizije B92.

Ostavio je za sobom suprugu i dvoje dece. Vreme i mesto komemoracije i sahrane bice naknadno objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: