Nedelja, 15.12.2002.

10:56

Potresi u Novoj Srbiji nakon izglasavanja budžeta za 2003.

Izvor: B92

Default images

Nakon izglasavanja budžeta za 2003. godinu u petak republičkoj Skupštini, najviše potresa je za sada zadesilo stranku Velimira Ilića, Novu Srbiju. Ilić je ocenio da su poslanici te stranke Marko Petrović, Dragan Kovačević i Miomir Tadić, koji su obezbedili kvorum za usvajanje republičkog budžeta, postupili "nekorektno" i da je njihov postupak "prevara i izdaja naroda i jedne ideje". Sa druge strane, poslanici Petrović i Kovačević tvrde da su tokom proteklog dana bili izloženi anonimnim telefonskim pretnjama, kao i da je osumnjičena osoba privedena u policiju.  Marko Petrović je u izjavi za naš radio ispričao: "Neposredno pred izglasavanje, pred ulazak u parlament, dobio sam telefonski poziv, koji nije bio direktno upućen meni, jer je telefon bio mog kolege Kovačevića, jer on nije bio pristutan i na zvonjavu, ja sam se javio. Javio se jedan gospodin čiji sam ja glas prepoznao i on se predstavio, tražio je Kovačevića, ja sam rekao da nije tu, pitao sam ko je to, on je rekao Marko Petrović i dodao da mi i ja trebam. Onda je rekao niz pogrdnih reči na temu našeg učešća u radu parlamenta i onda je dodao da se dobro čuvamo, pretio je meni i mojoj porodici direktno, to mi se nikad u životu nije desilo. Politikom se bavim od 1990., prećeno jeste meni, ali ne meni i mojoj porodici. Čim je to tako učinjeno, ja sam jednostavno morao to reći svojim kolegama u skupštinskom klubu i to su odmah čuli i svi poslanici, a reagovalo je i skupštinsko obezbeđenje", kazao je Petrović.

Predsedništvo Nove Srbije saopštilo je u petak uveče da su trojica poslanika glasala mimo odluka vrha stranke i da ih isključuje iz svojih redova. Dragan Kovačević, međutim, kaže da o isključenju odluku može doneti samo Glavni odbor: "Trojica poslanika Nove Srbije, gospodin Miomir Tadić, Marko Petrović i ja, ispoštovali smo dosledno odluku Predsedništva. To što je ono naknadno donelo odluku jeste tehnički neizvodljivo, da se sastanu u roku od 15 minuta i donesu takvu odluku, ali to su naši stranački problemi i neću da to komentarišem", kazao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: