Sreda, 11.09.2002.

23:14

Pavkovic predao vise od 5.000 potpisa RIK-u

Izvor: Beta

Default images

Donedavni nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic predao je u sredu Republickoj izbornoj komisiji vise od 5.000 potpisa za kandidaturu za predsednika Srbije, receno je agenciji Beta u RIK-u. Pavkovicu je u sredu uvece u 21 sat istekao rok da ispravi nepravilnosti u kandidaturi, odnosno dostavi potpise koji mu nedostaju do neophodnih 10.000, predvidjenih zakonom. On je 8. septembra, pola sata pre isteka roka za predaju kandidatura, dostavio RIK-u 7.224 potpisa, od kojih je pravno valjano bilo 7.025.

Kako je receno u RIK-u, sutra u 14 sati bice odrzana sednica posvecena Pavkovicevoj i kandidaturi Dragana Radenovica, kome je u sredu bio dat rok od 48 sati da dostavi jos 52 potpisa koja su mu nedostajala za prihvatanje njegove kandidature. Radenovic je 8. septembra RIK-u dostavio vise od 10.000 prikupljenih potpisa, od kojih je pravno valjano bilo 9.948.

RIK je danas prihvatila povlacenje kandidature predsednika Nove Srbije Velimira Ilica, koji je odustao od kandidovanja u korist lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Kostunice. Istovremeno, RIK je odbila kandidaturu Vladimira Timica koji je 9. septembra predlozio samog sebe za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: