KAZNE ZA OPSTRUKCIJU KVORUMA

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2002.

19:00

Default images
Po ko zna koji put, Skupstina Srbije u ponedeljak nije zasedala ceo dan zbog nedostatka kvoruma. Kvoruma nije bilo jer poslanici opozicije i Demokratske stranke Srbije nisu hteli da udju u salu i ucestvuju u raspravi o vladinom predlogu Zakona o ministarstvima, na osnovu kog je trebalo da budu imenovani novi republicki ministri za lokalnu samoupravu i zastitu zivotne sredine. "Za ranije zakone davali smo kvorum, jer su bili vazni i uticali su na zivot gradjana. Ovo je politicki zakon i zato necemo ucestvovati u glasanju, a nasi poslanici ulazice u salu tek kad DOS obezbedi vecinu", rekao je sef poslanicke grupe DSS-a Dejan Mihajlov.

Zbog problema u radu skupstine Administrativni odbor je vecinom glasova DOS-ovih poslanika izglasao predlog da se poslanicima koji su u zgradi, a ne ulaze u salu kada se utvrdjuje kvorum, prvo izrekne opomena, a posle druge opomene i oduzme rec. Protiv predloga su glasali poslanici DSS-a i Stranke srpskog jedinstva, a socijalisti i radikali nisu bili na sednici. Dejan Mihajlov je izjavio da je ova odluka suprotna Poslovniku, a samim tim i protivustavna i protivzakonita. On je najavio da ce DSS pokrenuti sudski postupak, ako odluka bude sprovedena. Jos jedna karakteristika nase skupstine jeste i da poslanici rade za platu otprilike duplo vecu od republickog proseka i da svaki ovakav dan u parlamentu skupo kosta sve gradjane – poreske obveznike.

Skupstina Srbije ni u popodnevnom delu sednice nije uspela da obezbedi kvorum, pa je predsednica parlamenta Natasa Micic zakazala pocetak sednice za utorak u 10 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: