Klubovi stoje iza huligana

Fudbalski klubovi glavni su krivci za nasilje na sportskim terenima, odnosno sprega njihovih uprava sa takozvanim navijačima, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 25.09.2009.

00:43

Default images

Neformalnim navijačkim grupama koje pozivaju na nasilje biće zabranjeno delovanje, pri čemu treba razlikovati prave navijače koji vole sport od huligana koji divljaju po ulicama, zaključeno je u četvrtak na sednici Saveta za borbu protiv nasilja u sportu u Vladi Srbije.

“Savet oštro osuđuje događaje na stadionima i izvan njih, ubacivanje baklji u autobus i incident u kome je ugrožen život jednom mladom Francuzu”, rekla je ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić Marković i najavila akcije za suzbijanje nasilja.

Ona je rekla da u tom cilju treba da se usaglase i primene zakonske mere koje uključuju i zabranu nasilnicima da prisustvuju na sportskim priredbama.

Kako saznaje „Blic”, policija poseduje podatke da u Beogradu ima oko 500 ekstremnih navijača koji se deklarišu kao simpatizeri Crvene zvezde, Partizana i FK Rad.

“Tim mladićima rukovode ljudi iz uprave klubova, a izmanipulisani su i od nekih političkih partija. Neretko ih i vođe navijača, koje štite uprave, teraju na raznorazne kriminalne aktivnosti. Oni na to pristaju da bi se izborili za svoje mesto”, kaže naš sagovornik iz MUP-a i dodaje da je neophodna saradnja svih državnih institucija da bi se huligani i njihove vođe sklonili sa stadiona i ulica.

A da bi to uopšte moglo da se ostvari, neophodno je da policija identifikuje huligane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: