Subota, 01.08.2009.

12:30

Štrpce i dalje bez struje

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović rekao je danas da meštanima te opštine ni danas nije uključena struja.

Izvor: Beta

Default images

"Od 1.008 registrovanih brojila, koliko prema našim saznanjima ima u Štrpcu, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana paušal u iznosu od 26 evra uplatilo je blizu 70 odsto domaćinstava Štrpca", rekao je Mihajlović.

On je naveo da je oko 20 domaćinstava nedostajalo da se dostigne 70 odsto što je uslov da Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) uključi struju meštanima Štrpca.

"Službenici opštine su me obavestili da je tim KEK-a koji je danas naplaćivao paušal prekinuo sa radom u 14.30", kazao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, stanovnici Štrpca su i posle tog vremena dolazili na blagajnui KEK-a u zgradi opštine da uplate, ali da tamo nije bilo blagajnika.

"Ljudi su išli u trafo stanicu u Štrpcu da se iunformišu gde da plate paušal, ali i tamo su ostali bez ogovora bez pitanja. Ovakav postupak radnika KEK-a predstavlja optrukciju", kazao je Mihajlović.

Meštani Štrpca koji su platili paušal kazali su agenciji Beta da ne znaju zašto još nije ukkjučena struja, ali i da sve to, kako navode, "podseća na još jednu od provokacija koji su se događali tokom poslednjih mesec dana".

Radnici KEK-a su ranije danas rekli da o uključenju struje odlučuje u direkciji KEK-a u Prištini.

Vršilac dužnosti generalnog direktora KEK-a Arben Djuka kazao je agenciji Beta da potrošači u Štrpcu nisu ispunili dogovor da 70 odsto domaćinstava uplati paušal od 26 evra po domaćinstvu.

Đjuka je rekao da od 1.140 regostrovanih električih brojila paušal uplatilo samo 43 odsto domaćinstava. Kako je naveo, naplata paušala biće nastavljena u ponedeljak.

Đuka je kazao da su timovi KEK-a i danas u Štrpcu radili da bi pomogli potrošačima.

On je naveo da razgovori nadležnih u Prištini o tome da li će biti struja u Štrpcu biti uključena - još traju.

Struja je juče uključena u svih 15 sela Sirinićke župe čiji su stanovcnici platili paušal za 70 odsto domaćinstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: