LSV: Prepreka za Koštunicu

Ponosni smo što predstavljamo prepreku da Vojislav Koštunica ponovo bude premijer, kaže lider LSV-a Nenad Čanak.

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2008.

13:25

Default images

Čanak je na konferenciji za novinare Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Beogradu ocenio da je mogućnost da Koštunica ponovo bude premijer "sasvim sigurno najgora moguća opcija za Srbiju". On je dodao da bi, ukoliko bi Srpska radikalna stranka "nekim spletom nesrećnih okolnosti" došla na vlast, to kratko trajalo jer bi se pokazala sva destrukcija koju ta partija proizvodi.

Opcija da Koštunica bude premijer, prema Čankovom mišljenju, bilo bi trošenje vremena i ne bi se sprečilo da radikali posle njega dođu na vlast.

"On je duplo gubljenje vremena i mi upravo ne pristajemo da Koštunica ponovo bude mandatar. To govori da je LSV garant evropskog puta i o njenoj iskrenosti u koalicionom odnosu stranaka koje bi formirale sutrašnju vladu", rekao je Čanak.

Čanak je rekao da će na pokrajinske izbore LSV izaći na listi Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak, koju čine stranke čije je sedište na teritoriji Vojvodine, a program im je razvijanje evropskog puta Srbije i decentralizacija, čiji nezaobilazni deo mora da bude i autonomija pokrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: