"Grad će pomoći Pravnom fakultetu"

Veroljub Stevanović rekao da će grad učiniti sve da pomogne Pravnom fakultetu kako bi izašao iz novonastale situacije.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.02.2007.

10:12

Default images

Gradonačelnik Kragujevca je kazao da će grad pomoći da se vrati poverenje u tu visokoškolsku ustanovu, da se ojača i da se potpuno vrati poverenje u školstvo, nakon hapšenja grupe profesora osumnjičenih za primanje mita.

Stevanović je podržao napore da se potpuno raščisti sa korupcijom i naglasio da su u pitanju pojedinci koji treba da odgovaraju za svoj rad kako bi se zaštitili svi profesori i studenti koji pošteno rade svoj posao.

Nastavnici Pravnog fakulteta u Kragujevcu u petak su zatražili pomoć od Republike Srbije, grada Kragujevca i drugih fakulteta kako bi se prevazišla veoma teška situacuija u kojoj se nalaze. Pravni fakultet u Kragujevcu formiran je pre 30 godina, a prošle nedelje uhapšena je grupa od 11 profesora tog fakulteta zbog sumnje da su primili mito.

Pritvor za još troje profesora

Istražni sudija smederevskog okružnog suda Predrag Lukić odredio je jednomesečni pritvor za tri naknadno privedena profesora kragujevačkog Pravnog fakulteta zbog sumnje da su primali mito kako bi prodavali ispite i diplome.

Milena Petrović, Jasmina Nektarijević i Nenad Đurđević na saslušanju su negirali dela koja im se stavljaju na teret. Predrag Lukić je za B92 rekao da je pritvor određen kako oni ne bi uticali na svedoke: "U narednih 48 sati, okružni javni tužilac u Smederevu treba da podnese zahtev za sprovođenje istrage protiv njih. Ukoliko to ne učini, osumnjičeni će biti pušteni na slobodu".

Predrag Lukić kaže i da je podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv 10 prethodno uhapšenih profesora kragjevečakog Pravnog fakulteta: "Po tom zahtevu, njih ću saslušati sutra i nakon njihovog saslušanja biće odlučeno o tome da li će se doneti rešenje o sprovođenju istrage i protiv kojih lica".

U ponedeljak sednica Saveta pravnog fakulteta

U Kragujevcu je za ponedeljak, 26. februar zakazana sednica Saveta fakulteta na kojoj će se razmatrati situacija na fakultetu posle hapšenja većeg broja profesora i nastavnika.

Kako se navodi u saopštenju fakulteta, na sednici Saveta fakulteta, najvišeg organa ove visokoškolske ustanove, konstituisaće se organi upravljanja da bi fakultet mogao normalno da funkcioniše.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Kragujevcu Zoran Ponjavić izjavio je krajem prošle nedelje, povodom afere na kragujevačkom Univerzitetu, da je zbog velikog broja uhapšenih profesora "dovedeno u pitanje postojanje Pravnog fakulteta u Kragujevcu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: