Đorđu Antelju određen pritvor

Vlasniku preduzeća "Gemaks" Đorđu Antelju sinoć određen pritvor do 30 dana, pošto je saslušan kod istražnog sudije.

Izvor: B92

Subota, 13.01.2007.

11:00

Default images

Antelj je uhapšen pred dva dana zbog sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, u javnosti nazvanoj "stečajna mafija", oštetio poverioce za sedam miliona evra. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je 10. januara da je, u sklopu rasvetljavanja zloupotreba u stečajnim postupcima vođenim pred Trgovinskim sudom u Beogradu, uhapšen i Antelj.

Kako je MUP naveo, Antelj je oštetio stečajne poverioce i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od sedam miliona evra, tako što su odgovorna lica preduzeća "Rad" u stečaju, neposrednom pogodbom, bez saglasnosti Odbora poverilaca, izvršila nezakonitu licitacionu kupoprodaju nepokretnosti sa firmama "Gemaks" i "Koka kola".

"Tom prilikom prikrivena je činjenica da se na delu placa koji je pripao 'Gemaksu', nalaze i temelji Fabrike za izradu vodovodnih cevi, vlasništvo preduzeća 'Rad' i 'Kopinvest' u stečaju", saopštila je policija.

Gemaks: Imamo dokaze koji skidaju kriivicu sa Antelja

Preduzeće "Gemaks" saopštilo je večeras da poseduje neoborive dokaze koji skidaju krivicu sa pritvorenog vlasnika te firme đorđa Antelja.

U saopštenju se navodi da se Antelju na teret stavlja krivično delo iz oblasti organizovanog kriminala iz razloga "celishodnosti pre svega zbog krivično-pravnog položaja ostalih saokrivljneih".

"Stoga je veoma važno naglasiti da iz dosadašnjeg postupanja državnih organa u ovom postupku proizilazi da ni oni ne smatraju da je Antelj član organizovane kriminalne grupe takozvane stečajne mafije", piše u saopštenju.

To preduzeće saopštilo je da će na sutrašnjoj konferenciji za štampu izneti dokaze koji skidaju krivicu sa Antelja.

Antelju je sinoć određen pritvor od 30 dana posle saslušanja kod istražnog sudije.

Antelj je pre tri dana uhapšen zbog sumnje da je oštetio poverice za sedam miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: