Četvrtak, 07.12.2006.

14:47

G17 o zdravstvu ulasku u EU

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je u Zaječaru da bi u 2007. godini trebalo poboljšati uslove u zdravstvu.

Izvor: Beta

Default images

On kaže da bi trebalo zaposliti još oko 300 lekara i 700 medicinskih tehničara, saopštila je ta stranka. Kako se navodi u saopštenju G17 plus, Dinkić je prilikom obilaska Zdravstvenog centara i Srpskog lekarskog društva u Zaječaru istakao da su u novembru plate medicinskom osoblju povećane za 23 odsto u odnosu na prethodni mesec.

"Želim da u narednom periodu plate u zdravstvu brže rastu, jer Srbija mora da stvori jaku srednju klasu, koja će biti nosilac čitavog društva", rekao je Dinkić.

Kako je saopšteno, lider G17 Plus je u razgovoru sa lekarima zaječarske bolnice, naveo da Zaječar zaslužuje modernu bolnicu koja ne bi trebalo da zaostaje za bolnicama u Beogradu.

Cilj kandidatura za članstvo u EU

Potpredsednica G17 plus kaže da je najvažniji politički cilj te stranke da Srbija obezbedi status kandidata za članstvo u EU.

Ivana Dulić-Marković je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekla da bi Srbija status kandidata trebalo da dobije "tokom prve godine mandata nove demokratske vlade u Srbiji".

"Mi smo ohrabreni najavama evropskog komesara za spoljnu plitiku Havijera Solane, koji je rekao da je moguće da nova demokratska vlada dobije nastavak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju", rekla je potpredsednica G17 plus.

Prema njenim rečima, probleme je potrebno rešavati, a ne odlagati, jer je nemoguće zaobići uslov potpune saradnje sa Haškim tribunalom na putu ka EU.

"Mi mislimo da je potrebno saradjivati sa Haškim tribunalom i da ta saradnja nije ni prokleta niti postoji samo zbog Evrope, već mora da postoji zbog demokratskih procesa u našem društvu i suočavanja sa zločinima koji su počinjeni u našse ime", rekla je Ivana Dulić-Marković.

Prema njenim rečima, borba protiv korupcije biće jedan od glavnih ciljeva G17 plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: