Zakazani izbori

Palestinski izbori biće održani 9 januara.

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2004.

18:18

Default images

Predsednik palestinske skupštine, Raohi Fatuh, koji trenutno obavlja funkciju predsednika, izjavio je da će slobodni i direktni izbori za predsednika Palestine biti održani 9. januara 2005.

Kandidati za predesdnika će se prijavljivati od 20. novembra do 2. decembra ove godine. Iako je ove godine održana registracija palestinskih birača, zbog malog broja prijavljenih, biće omogućeno ponovno registrovanje.

Pokret Fatah, čiji je jedan od osnivača i lidera bio pokojni Jaser Arafat, imenovao je bivšeg premijera Mahmuda Abasa za svog kandidata na predsedničkim izborima. Mahmud Abas nema preveliku podršku u palestinskoj populaciji, ali veruje se da bi imao podršku SAD i Izraela, kao saradnik u procesu postizanja konačnog mirovnog rešenja na Bliskom istoku.

Prvi i poslednji izbori za predsednika Palestine održani su 1996, kada je pokojni Jaser Arafat bio izabran sa ubedljivom većinom glasova, javlja dopisnik B92 Saša Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: