Utorak, 14.09.2004.

10:51

Uragan "Ivan" ide ka SAD

Izvor: Beta

Default images

Uragan "Ivan" nastavlja ka Floridi, pošto je stigao do slabo naseljenog zapadnog dela Kube i Kajmanskih ostrva.

"Ivan", jedan od najjačih uragana zabeleženih u Karibima, usmrtio je najmanje 68 osoba i preti novim žrtvama ukoliko zahvati i Floridu. Kako je ranije javljeno očekuje se da "Ivan" udari na jug Floride, tako da su vlasti SAD naredile evakuaciju 160-kilometarskog niza ostrva na jugu Floride, koji su poznati kao Florida Kiz.

 Prema izveštajima meteorologa, "Ivan" bi trebalo da mimoiđe tu američku državu ali ako stigne do obala Floride, bio bi treći uragan u mesec dana u tom delu SAD. Istovremeno, jaki vetrovi brzine od oko 200 kilometara na sat, užasna oluja i kiše zahvatili su ostrvo Veliki Kajman, gde su morski talasi dostigli visinu i do šest metara kod luke Džordžtaun, na zapadu Kibe. Kubanski predsednik Fidel Kastro izjavio je da Kuba neće primiti novčanu pomoć od SAD, ukoliko je SAD ponudi zbog štete koju je naneo "Ivan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: