Pripadnici obezbeđenja čuli tri pucnja

Izvor: B92

Petak, 23.04.2004.

09:10

Default images

Pripadnici obezbeđenja pokojnog premijera Srbije, Dragan Lalić, Boban Purić i Ljubiša Janošević izjavili su u petak pred Specijalnim sudom u Beogradu da su čuli tri pucnja prilikom atentata na Đinđića.

Lalić je, opisujući atentat, rekao da je video šefa Đinđićevog obezbeđenja Milana Veruovića kako pada pogođen i dodao da su se posle pucnjave svi iz obezbeđenja okrenuli u pravca restorana "Monument".

Pripadnik obezbeđenja Ljubiša Janošević opisujući atentat, rekao je da je po dolasku kolone vozila u dvorište vlade čuo prigušeni prasak, nakon čega se okrenuo i video premijera Đinđića kako licem upada u zgradu vlade. Svedok je detaljno govorio i o događaju ispred Hale Limes na Novom Beogradu 21. februara 2003. godine, kada je kamion kojim je upravljao Dejan Milenković-Bagzi pokušao da udari u kolonu vozila u kojoj se nalazio premijer Đinđić.

Svedok Boban Purić rekao je svedočeći, da nije video trenutak kada je Đinđić pogođen, već da je posle pucnja video njegove noge kako vire iz ulaza u zgradu Vlade Srbije. On je izjavio i da su dubinsko obezbeđenje i obaveštajne službe važnije od prvog prstena obezbeđenja premijera. Takođe je rekao da se "ne seća da je dubinsko obezbeđenje postojalo pred atentat na Đinđića, 12. marta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: