Do sada pet kandidata za predsednika Srbije

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2004.

12:36

Default images

Kandidature za predsedničke izbore objavilo je pet kandidata, a nekoliko njih najavljuje mogućnost da će učestvovati u predsedničkoj trci. Ljiljana Baćević iz Instituta društvenih nauka izjavila je u "Utisku nedelje" na TV B92 da misli da kandidat radikala Tomislav Nikolić nije nepobediv i očekuje da stranke koje čine manjinsku Vladu izađu na predsedničke izbore sa svojim kandidatom. "Mislim da postoje pregovori i da će oni potrajati. Ta koalicija, kakva god bila, mora nekoga da kandiduje, to je nešto što oni ne mogu da propuste jer bi time pokazali svoju inferiornost", kaže ona.

Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović kaže da je predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić nudio vladajućoj koaliciji dogovor o zajedničkom kandidatu, ali da je odbijen. "Koštunica i Labus nemaju ništa protiv da na predsedničkim izborima pobedi Tomislav Nikolić. Tu je glavna stvar marginalizovati DS i skloniti ga sa političke scene. Za to postoje razni razlozi. Nažalost, oba ta političara su izašla iz DS, pa imamo frojdovski problem u vezi s mržnjom i razlikama, sa zajedničkim izbornim telom i tu je sada konflikt", kaže on.

Ljiljana Baćević smatra da Tadić može da pobedi Nikolića, ali samo uz jaku podršku ostalih "demokratski" orijentisanih stranaka. "Potrebno je da ga svi iskreno i eneregično podrže da bi time dali signal svojim pristalicama. Naravni, svi znamo da stranke koje sada čine Vladu to ipak ne mogu da učine, bar ne u prvom krugu izbora jer bi to na neki način bila rehabilitacija DOS i DS i prethodne Vlade i da to politički ne može biti urađeno", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: