Petak, 25.07.2003.

14:19

Radosavljević: DS poziva na konsenzus radi ulaska u EU

Izvor: B92

Default images

Portparol Demokratske stranke Aleksandar Radosavljević izjavio je da “iskreno veruje” da podaci koje Mlađan Dinkić iznosi u vezi sa aferom oko pranja novca, “neće uticati na konsenzus stranaka evropske orjentacije”, jer, kako je naglasio, “DS ne želi da se svađa”. On je ocenio da Dinkić “ima pravo” da iznosi dokumentaciju koju poseduje, ali da je ta saznanja trebalo najpre da predstavi Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu.  "Ukoliko se pokaže da je bio u pravu, svi oni koji su bili umešani treba da snose posledice i treba da budu kažnjeni. I to isto očekujemo ukoliko se pokaže da je ono što je gospodin Dinkić iznosio bila laž, takođe će snositi posledice. Punoletan je građanin, poslovno sposoban, raspolaže sa nekakvim saznanjima, naše je mišljenje da je to trebalo da uradi na drugi način, ali ne da to prezentira putem konferencije za štampu, ali to je nejgov izbor", rekao je Radosavljević. Portparol demokrata odbacio je tvrdnje o navodnim sukobima dve struje u Demokratskoj stranci, rekavši da u toj partiji “struje ne postoje”. “Što se stanja u DS-u tiče, mogu da kažem – hvala, odlično se osećamo”, poručio je Radosavljević.

On je pomenuo i da je u ponedeljak održan “redovan sastanak” poslaničkog kluba te stranke sa funkcionerima DS-a, na kome su, kako je naglasio, dogovorene “dalje aktivnosti stranke”. Na naše insistiranje da kaže da li su na tom sastanku izneti zahtevi pojedinih poslanika za smenu Nemanje Kolesara i Zorana Janjuševića, Radosavljević je odgovorio: "Apsolutno u tom smislu nismo govorili, znači jedini pravac oko čega smo pričali i oko čega smo se dogovarali jeste dalja neka naša aktivnost u ovom periodu od mesec dana koliko će parlament pauzirati. Ali svakako treba da stavimo tačku na prepucavanja, na sukobe, da mi kao najjača stranka treba da vodimo onaj evropski, reformski korpus stranaka ka krajnjem cilju, i to je isto bila tema, ali ni jednog jedinog trenutka nismo se bavili pitanjima Janjušević, Kolesar, ovaj, onaj, to, što se Demokratske stranke tiče, nije bila tema sastanka", rekao je Radosavljević.Ipak, izvor Radija B92 iz Demokratske stranke ostaje pri tvrdnji da se na pomenutom sastanku, održanom u Skupštini Srbije u ponedeljak uveče, raspravljalo i o aferi pranja novca, kao i da je grupa poslanika zahtevala smenu Kolesara i Janjuševića. Naš izvor dodaje i da je taj zahtev rezultirao načelnim dogovorom da će DS poštovati odluku koju, u tom slučaju, budu doneli nadležni državni organi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: