Čović: Štajnerova uredba o zemljištu je otimačina

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2003.

21:48

Default images

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da je Uredbu šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera, kojom se omogućuje privatizacija društvenog zemljišta u pokrajini, jednostrana i da predstavlja "otimačinu" društvenog kapitala. Čović je rekao da je Štajnerova uredba o transformaciji prava korišćenja društvene nepokretne imovine, "još jedna provokacija prema Beogradu, čiji predstavnici nisu konsultovani u njenom donošenju". Čović je najavio da će Štajnerova uredba o zemljištu biti jedna od prvih tema njihovog, za najavljenog sastanka u Prištini u utorak.

"Mislim da je ovo otimačina imovine i da je potpuno van normi i standarda medjunarodne zajednice, gde je imovina svetinja i nedopustiv potez bez saglasnosti sa vlasnikom zemljišta, a to je Beograd", rekao je Čović agenciji Beta.

Čović je naveo, ne želeći da otkrije identitet, "da je osoba koja je bila angažovana na projektu privatizacije na Kosovu napustila pre nekoliko dana čitav posao, zato što nije dobila garancije da neće biti tužena i sudjena i da lično neće snositi nikakve konsekvence, a sve zbog propusta ponudjenog koncepta privatizacije društvenog kapitala". Čović je pozvao medjunarodnu zajednicu da pomogne i zaustavi takve "jednostrane poteze koji mogu da destabilizuju situaciju i da iz faze kada svi zajedno koliko toliko vladamo situacijom, dodjemo u fazu da faktički situacija počne da vlada svima nama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: