Utorak, 28.04.2020.

17:23

Na Samosu uskoro novi centar za migrante

Izgradnja prihvatnog centra za migrante zatvorenog tipa u Zervosu na ostrvu Samos biće završena za nekoliko meseci.

Izvor: Tanjug

Na Samosu uskoro novi centar za migrante
Ilustracija: EPA-EFE/FEHIM DEMIR, arhiva

Tu će biti premešteni migranti koji se sada nalaze u Vatiju.

Ministar za migracije osudio je incidente koji su se dogodili među migrantima u ovom gradu u poslednja dva dana, prenela je grčka agencija ANA.

U Vatiju su je juče i u nedelju sukobili migranti u centrima za prijem i smeštaj tražilaca azila. Ministar za migracije izjavio je da ovakvi incidenti neće biti tolerisani i istakao da je policija već ranije uhapsila 22 migranta zbog sličnog ponašanja i protiv njih će biti podnete krivične prijave. Situacija na Samosu je teška, ali ugrožavanje života žitelja ostrva i ljudi u prihvatnim centrima neće biti dozvoljeno, poručio je ministar.

On je pohvalio rad bezbednosnih snaga Grčke zahvaljujući kojima u aprilu u ovoj zemlji nije bilo priliva novih migranata.

U Zervosu se gradi objekat za smeštaj izbeglica koji će biti zatvorenog tipa. U ovaj objekat biće prebačeni migranti iz objekta u Vatiju koji je otvorenog tipa. Ministar je rekao da će premeštanje migranata van urbanih područja pomoći poboljšanju uslova života na ostrvu kojem je migracija veliki teret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: