Petak, 28.02.2020.

21:44

Policija u gepeku kampera pronašla 12 migranata

Pripadnici hrvatske policje pronašli su na području Gline 12 stranih državljana zatvorenih u gepeku krijumčarskog kampera.

Izvor: Tanjug

Policija u gepeku kampera pronašla 12 migranata

Saopšteno je danas iz sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Migranti su proinađeni u kamperu poljskih registarskih oznaka prilikom pojačane kontrole u mestu Prekopa.

Policija navodi da im je "verovatno spasila život", s obzirom na to da su bili u lošem stanju, umorni i iznemogli, pa im je odmah ponuđena medicinska pomoć, prenosi Hina.

Reč je o trojici muškarca, dve žene i sedmoro dece, a svi su državljani Iraka i svi su najavili da će podneti zahtev za međunarodnu zaštitu.

Vozač kampera, 36-godišnji Poljak i njegova 34-godišnja suputnica uhapšeni su zbog protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj i protiv njih je podneta krivična prijava.

Policjia navodi da je dva dana ranije kod mesta Mlaka u opštini Jasenovac pronađeno 19 osoba, takođe Iračana, koji su nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine.

Među njima bilo je pet muškaraca, šest žena i osmero dece, koji su bili dehidrirani i u lošem zdravstvenom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: