Ponedeljak, 27.04.2020.

17:29

"To je istorijski dan": Otpustili poslednjeg pacijenta iz bolnice

U Vuhanu, gradu u kome je koronavirus otkriven, nema hospitalizovanih posle otpuštanja i poslednjih 12 pacijenata, saopštila je zdravstvena komisija iz Hubeja.

Izvor: B92

Ilustracija: EPA/EFE/ STRINGER

Svi preostali pacijenti iz Hubeja bili su smešteni u Vuhanu, glavnom gradu provincije u kojoj je epidemija odnela najviše života u Kini, 3.869, što je više od 80 odsto umrlih u zemlji.

"To je istorijski dan", piše vladin dnevni list.

Hubej nema više sumnjivih slučajeva u svojim bolnicama, iako 1.728 osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim ljudima ostaje pod medicinskim nadzorom, objavila je danas pokrajinska zdravstvena komisija.

U drugim gradovima u Kini ima još hospitalizovanih, uključujući 67 u Šangaju i tri u Pekingu.

U mnogim gradovima pojavili su se novi slučajevi zaraze kod ljudi koji su došli iz inostranstva, što je nateralo vladu da strogo ograniči međunarodne letove i ulazak u zemlju.

Sa ublažavanjem krize, tim centralne vlade koji je pratio odgovor na krizu izazvanu epidemijom koronavirusa u Hubeju od kraja januara, danas je napustio pokrajinu, javila je kineska državna agencija Sinhua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: