Petak, 23.11.2018.

18:48

Borko Stefanović napadnut u Kruševcu

Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut je u Kruševcu, objavila je na Tviteru ta stranka. Napadnuta i dvojica njegovih kolega.

Izvor: B92

Borko Stefanović napadnut u Kruševcu
screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da su lica koja su učestvovala u napadu uhapšena.

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Usled težih povreda glave, Borko Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić zadobio više udaraca u glavu, navodi se u saopštenju Saveza.

“Grupa batinaša naoružanih šipkama presrela je Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih”, navode iz Saveza.

MUP je saopštio da su uhapšene dve osobe.

Na fotografijama objavljenim na Tviter nalogu Levice Serbije vidi se da je Borku Stefanoviću razbijena glava u predelu potiljka, i navodi se da je odveden u ambulantu na ušivanje.

Na jednom od video snimaka pristalice Saveza za Srbiju, u razgovoru sa policijom, tvrde da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama na glavi.

Večeras u Kruševcu se održava tribina Saveza za Srbiju, a detalji o ovom slučaju nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: