Četvrtak, 22.06.2023.

07:12

Roba iz Srbije stoji, Srbi nastavljaju proteste

Srbi na severu KiM nastavljaju da se okupljaju ispred zgrada opština.

Izvor: RTS, Tanjug

Roba iz Srbije stoji, Srbi nastavljaju proteste
FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Istovremeno, prevoznici sa srpskim tablicama i dalje čekaju na administrativnim prelazima. Priština je dozvolila ulaz onima koji prevoze stranu robu bez obzira na tablice, dok roba iz centralne Srbije i dalje ne može u pokrajinu.

Takođe, juče uhapšenom Dragiši Milenkoviću iz okoline Gračanice određeno je zadržavanje do 48 sati.

I na Merdaru je jutros slab intenzitet saobraćaj, gde su takošđe građani i prevoznici iz centralne Srbije blokirali taj administrativni prelaz za sve teretna vozila.

Tokom dana očekuje se odluka učesnika blokade o tome da li će propuštati kamione koji prevoze robu poreklom iz drugih država.

Podsetimo, privremene prištinske institucije su u sredu promenile svoju raniju odluku o zabrani ulaska za sve kamione sa srpskim tablicama, i sada dozvoljavaju ulazak onih koji prevoze robu stranog porekla.

Takvih kamiona, međutim, u koloni koja još od 14. juna stoji na ulazu na KiM bilo je malo i oni su prošli noćas, potvrđeno je za Tanjug od policajaca i carinika takozvanog Kosova.

Za sada, u oba pravca, učesnici blokade propuštaju samo putničke automobile.

U podne je najavljeno i ponovno okupljanje Srba u Gračanici i Ranilugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: