Nedelja, 21.10.2018.

11:18

Avganistan: U eksploziji bombe na putu ubijeno 11

U eksploziji bombe na putu u istočnoj provinciji Nangarhar ubijeno je najmanje 11 osoba, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Avganistan: U eksploziji bombe na putu ubijeno 11
EPA-EFE/JAWAD JALALI

Među civilima koji su poginuli je i najmanje šestoro dece, prenosi AP.

Kako se navodi, bombaški napad dogodio se drugog dana održavanja parlamentarnih izbora, koji su produženi zbog više napada tokom prvog dana i tehničkih problema koji su uzrokovali višečasovno odlaganje glasova.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, iako su i ćelije talibana i takozvane Islamske države stacionirane u toj provinciji.

Prvog dana izbora glasalo je oko tro miliona glasača, od ukupno 8,8 registrovanih, a navodi se i da je najveća izlaznost bila u kabulu, dok je najmanja bila u provinciji Uruzgan. Drugog dana izbora, glasanje se nastavlja u 401 centru za glasanje, od kojih je 45 u Kabulu.

Tokom jučerašnjeg dana 27 civila i 11 pripadnika bezbednosnih snaga je poginulo, dok je više od 100 osoba povređeno u oko 200 napada organizovanih širom zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: