Četvrtak, 18.01.2018.

12:02

Vučić u Mitrovici na mestu ubistva odaje poštu Ivanoviću

Predsednik Aleksandar Vučić odaće poštu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću polaganjem venca na mestu njegovog ubistva, u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Vučić u Mitrovici na mestu ubistva odaje poštu Ivanoviću
Tanjug/Zoran Žestiæ

Vučić će u subotu i nedelju boraviti na Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarao sa kosovskim Srbima i ohrabrio ih nakon ubistva Ivanovića, u utorak, u Mitrovici.

U ime Vlade Srbije od Ivanovića su se oprostili premijerka Ana Brnabić i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, na Novom groblju u Beogradu, gde je Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Na Novom groblju bili su i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Rasim Ljajić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Branko Ružić i Nenad Popović.

Porodici su saučešće izjavili i predsednik DS Dragan Šutanovac, lider Nove stranke Zoran Živković, lider DJB Saša Radulović, lider PSG Saša Janković, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić, lider SPO Vuk Drašković, kao i Dragan Đilas.

Prisutni su i predsednik SNV Milorad Pupovac, bivši predsednik Koordinacionog tela za KiM Nebojša Čović, Rada Trajković, kao i lider JS Dragan Marković Palma.

Tu su i patrijarh Irinej, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, Aleksandar Karađorđević, kao i humanitarac Arno Gujon, Srđan Đoković, glumci Tihomir Stanić i Branislav Lečić, bivši košarkaš Dejan Tomašević i mnogi drugi.

Ivanović je ubijen u utorak 16. januara, ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici.

U sredu je više hiljada građana u Kosovskoj Mitrovici u mimohodu odalo poštu Ivanoviću, čije je telo bilo izloženo u sedištu inicijative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: