Utorak, 17.03.2020.

18:45

"Uskratićemo akreditacije američkim novinarima, i vi ste našima"

Kina je objavila da će uskratiti akreditacije Amerikancima u tri američka lista kao odgovor na američke restrikcije na kineske medije.

Izvor: Beta

Ilustracija: Depositphotos/ Alan

U saopštenju objavljenom onlajn rano u sredu po lokalnom vremenu kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Kina traži od američkih novinara koji rade za Njujork tajms, Vol strit žurnal i Vašington post, čije akreditacije ističu pre kraja 2020. godine da vrate nazad svoje novinarske legitimacije u roku od 10 dana.

Kineska vlada navela je da im neće biti dozvoljeno da nastave da rade kao novinari u kopnenoj Kini, Hongkongu ili Makaou. Radi se o odgovoru na "skandaloznu" odluku Vašingtona da smanji broj Kineza kojima je dozvoljeno da rade za pet kineskih medija u SAD, navodi se u saopštenju kineskog ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: