Nedelja, 14.06.2020.

13:41

Novi snimak ubistva u Atlanti: Afroamerikanac upucan u leđa VIDEO

Na novom snimku ubistva nenaoružanog Afroamerikanca u Atlanti vidi se da je on pogođen hicem u leđa.

Izvor: Tanjug

Novi snimak ubistva u Atlanti: Afroamerikanac upucan u leđa VIDEO
EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako Rajšard Bruks beži od policije, a zatim se okreće podignute ruke verovatno ciljajući u policajce elektrošokerom, a zatim okreće leđa.

U trenutku kada je policajac pogodio, Bruks mu je bio okrenut leđima, pokazuje snimak. Policajac koji je ubio Rejšarda Bruksa (27) dobio je otkaz, a novo ubistvo Afroamerikanca je izazvalo proteste u Atlanti.

Incident se dogodio usred velikih tenzija u američkom društvu posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: