Ponedeljak, 13.07.2020.

19:14

Tenzije na Kavkazu ne jenjavaju, ubijeno četiri vojnika

Zvaničnici Jermenije i Azerbejdžana su danas razmenili optužbe za juče započet artiljerijski sukob koji i danas traje na nestabilnoj međusobnoj granici.

Izvor: Beta

Tenzije na Kavkazu ne jenjavaju, ubijeno četiri vojnika

Poginula su četiri azerbejdžanska vojnika, a ranjeno je nekoliko s obe strane.

Ta dva suseda na jugu Kakvakaza su još od rata 1994. u sukobu, povremeno oružanom, uz žrtve, oko Nagorno-Karabaha - otcepljenog regiona Azerbejdžana koji kontrolišu jermenske snage, a zastali su pokušaji međunarodnog posredovanja da se problem reši.

Mevlut Čavušoglu, ministar spoljnih poslova Turske koja ima bliske veze s Azerbejdžanom, ponudio mu je danas podršku i osudio Jermeniju, a Ministarstvo spoljnih poslova Rusije koja ima bliske veze sa obe strane i ranije je pregovarala s njima u okviru OEBS-a, izrazilo je "ozbiljnu zabrinutost" zbog sukoba.

Mogućnost ponovnog posredovanja OEBS-a istakao je i visoki predstavik EU za Južni Kavkaz, Toivo Klar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: