Sreda, 13.04.2022.

08:00

Bajden opet: Genocid

Predsednik SAD Džozef Bajden ponovo je optužio Rusiju za genocid u Ukrajini, a njenog predsednika Vladimira Putina da pokušava da izbriše ukrajinsku naciju.

Izvor: Beta/AFP

Bajden opet: Genocid
Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

"Da, ja to nazivam genocidom. Postaje sve jasnije i jasnije da Putin naprosto želi da izbriše ideju da je moguće biti Ukrajinac", rekao je Bajden novinarima u Ajovi i dodao da je sve više dokaza za to, ali da će "konačnu presudu o tome doneti pravnici". Njegovu ocenu pozdravio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Nazivanje stvari pravim imenima je od suštinskog značaja za suprotstavljanje zlu. Zahvalni smo na dosadašnjoj pomoći SAD i hitno nam je potrebno još teškog naoružanja da sprečimo dalje ruske zločine", napisao je Zelenski na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: