Ponedeljak, 10.06.2019.

18:35

Pojačan priliv migranata u BiH, najviše iz Pakistana

U poslednjih 10 dana pojačan je priliv ilegalnih migranata u BiH, objavio je Savet ministara BiH.

Izvor: Tanjug

Pojačan priliv migranata u BiH, najviše iz Pakistana
Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53

Savet ministara je objavio da je od početka godine zabeleženo je više od 9.000 ilegalnih ulazaka u zemlju, najviše državljana Pakistana.

Vlasti Unsko-sanske županije najavile su vanredne mere ograničavanja kretanja migranata.

Savet ministara BiH je usvojio izveštaj o stanju migracija u kom se navodi da je povećan priliv migranata i da je Službi za poslove sa strancima prijavljen 9.081 nezakoniti migrant.

Najviše migranata dolazi iz Pakistana (36,3 odsto), zatim Bangladeša (9,2 odsto), Iraka (8,8 odsto), Sirije (8,7 odsto) i Avganistana (7,5 odsto). Taj se trend povećao u zadnjih desetak dana kada su Službi prijavljena 743 nezakonita migranta.

U ponedeljak je i vlada Unsko-sanske županije odlučila da u privremenim migracijskim centrima zbog narušenog bezbednosnog stanja uvede stroži kućni red.

To podrazumeva ograničeno kretanje migranata i izmeštanje jednoga broja osoba koji nemaju smeštaj, na novu lokaciju na Vučjaku, a čemu su se u nekoliko navrata usprotivili Hrvati koji žive u nekoliko bihaćkih sela, prenosi Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: