Ponedeljak, 08.04.2019.

18:52

U Sudanu privedeno skoro 2.500 demonstranata

Sudansko MUP saopštilo je da je 2.496 demonstranata uhapšeno u subotu na protestima širom zemlje protiv vlasti predsednika Omara el Bešira.

Izvor: Beta

U Sudanu privedeno skoro 2.500 demonstranata

Ministarstvo je dodalo da je šest policijskih vozila uništeno tokom protesta koji su i danas nastavljeni, treći dan zaredom.

Građani već više od tri meseca traže smenu vlade koju optužuju za lošu ekonomsku situaciju u zemlji gde vlada nestašica goriva i poskupljuju osnovne namirnice.

Bešir proglasio je 22. februara vanredno stanje u celoj zemlji, ali je odbio da ode s vlasti.

Protesti protiv povećanja cene hleba počeli su 19. decembra u Sudanu, a kasnije su se pretvorili u proteste protiv vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: