Utorak, 07.06.2016.

08:14

Eksplozija u centru Istanbula, 11 mrtvih

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Istanbula u blizini autobuske stanice. Poginulo je sedam policajaca i četiri civila, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: B92, Tanjug

Eksplozija u centru Istanbula, 11 mrtvih
Screenshot

Autobus s policajcima bio je meta bombaškog napada u istanbulskoj oblasti Veznečiler, javljaju turski mediji. Povređeno je 36 osoba.

Kako se navodi, brojna ambulantna kola upućena su na mesto eksplozije.

Napad je izveden u jutarnjim satima u vreme najveće gužve i to u blizini istorijske četvrti grada, navodi CNN Turk. Poslednjih meseci učestale su eksplozije u turskim gradovima. Prilikom eksplozije u Istanbulu koja se dogodila u maju povređeno je osmoro ljudi, a u martu je u eksplozijama u blizini autobuske stanice u Ankari stradalo 37 ljudi. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Rojters, podsećajući da su nedavne napade u Turskoj izvodili pripadnici ID, kurdski ekstremisti i pripadnici radikalne levice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: