Četvrtak, 01.09.2022.

10:37

Tragedija u bolnici: Poginuo šef ruskog naftnog giganta

Ravil Maganov, šef ruskog naftnog giganta Lukoil, preminuo je u četvrtak nakon pada sa prozora bolnice u Moskvi, saznaje Rojters.

Izvor: Jutarnji list

Tragedija u bolnici: Poginuo šef ruskog naftnog giganta
Profimedia

Vest o smrti potpredsednika druge po veličini naftne kompanije u Rusiji potvrdili su pojedini ruski mediji, ali se detalji misteriozne pogibije ne saopštavaju.

Takođe, u Lukoilu postoji zavet ćutanja.

Maganov radi u Lukoilu od 1993. godine, a na čelo kompanije došao je 2020. godine. Uvek je bio blizak partner sa osnivačem Lukoila Vagitom Alekperovom. Njegov brat Nail je prvi čovek Tatnjefta, takođe ruske naftne kompanije.

Inače, Alekperov je u aprilu podneo ostavku na mesto predsednika Lukoila, nedelju dana nakon što su mu Britanci uveli sankcije i zamrznuli svu njegovu imovinu posle ruskog napada na Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: