Petak, 24.10.2008.

17:35

Okrivljeni drže predavanja sudijama

Profesori prava optuženi za korupciju trebalo bi da na Kopaoničkoj školi drže predavanja sudijama koji treba da im sude, navodi tužilaštvo u Smederevu.

Izvor: B92

Default images

Okružno tužilaštvo u Smederevu je ocenilo da je to nedozvoljen uticaj na tužilaštvo i sud i zbog toga kritikovalo udruženje "Kopaonička škola prirodnog prava". Među predavačima na seminaru su i profesori Emilija Stanković i Oliver Antić, koje je tužilaštvo u Smederevu optužilo za primanje mita i druga krivična dela u aferi "Indeks".

Antić je čak u organizacionom odboru seminara.

Okružno tužilaštvo u Smederevu smatra da je taj postupak organizatora krajnje problematičan s obzirom da je u tzv. aferi "indeks" optužilo za primanje mita i druga krivična dela 23 profesora Pravnih fakulteta u Kragujevcu, Beogradu i Nišu, među kojima se nalaze upravo profesori Emilija Stanković i Oliver Antić.

"Taj poziv organizatora seminara ovo tužilaštvo smatra krajnje neprimerenim činom i vidom specifičnog pritiska jer su tužioci i sudije pozvani da slušaju predavanja iz oblasti prava upravo profesora koje su i optužili zbog izvršenja krivičnih dela sa koruptivnim elementima", navodi tužilaštvo.

Okružno javno tužilaštvo u Smederevu želi da upozna ovim saopštenjem širu javnost i još jednom pokrene pitanje položaja nosilaca pravosudnih funkcija, njihovu samostalnost i nezavisnost, kao i potrebe da se svi uzdrže od postupaka koji se mogu tumačiti nedozvoljenim uticajem na tužilaštvo i sud", navelo je tužilaštvo u Smederevu.

Tužilaštvo je ukazalo da se seminar održava u vreme kada je zakazan početak suđenja učesnicima afere "indeks".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: