Protest zbog Geneksa ispred Vlade

Oko 50 bivših zaposlenih i penzionera Generaleksporta (Geneksa) protestovalo je ispred zgrade Vlade Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2007.

16:44

Default images

Oni su zatražili da se pre privatizacije tog preduzeća okončaju sporovi koje vode radnici i da se utvrdi vrednost imovine Geneksa. "Pozivamo Vladu Srbije da podrži i zaštiti prava radnika i utiče na okončanje radnih sporova koji se vode pred Trgovinskim sudom i Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu", kazala je na skupu predsednica Udruženja radnika, penzionera i bivših radnika Geneksa Zorka Sekuloski.

U suprotnom, kako je navela, radnici tog preduzeća zatražiće zaštitu svojih prava pred međunarodnim sudom u Strazburu.

Članovi tog udruženja apelovali su da se poništi prenos kapitala Geneksa na društvo sa ograničenom odgovornošću Internacional CG, a zatražili su i podelu besplatnih akcija tog preduzeća radnicima.

Javni pravobranilac je, kako je kazala, bio dužan da slučaj Geneksa ispita, a nije, te će Udruženje podneti krivične prijave.

Podsetila je da Geneks u Narodnoj banci Srbije ima deponovane hartije od vrednosti u iznosu od više stotina miliona dolara, deponovanih 90-ih, 2002. i 2004. godine, ali se o tome ćuti i radnike niko ne obaveštava šta je sa tim hartijama od vrednosti.

U slučaju da Vlada Srbije ne odgovori na danas upućene zahteve, Udruženje je najavilo nove proteste već za nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: