Napadač na Srbina kod Rijeke radi u MUP-u Hrvatske

Muškarac koji je napao i povredio Srbina Dobrivoja Arsića u Viškovu kod Rijeke, zaposlen je u Upravi civilne zaštite pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 25.08.2019.

14:20

Napadač na Srbina kod Rijeke radi u MUP-u Hrvatske
Ilustracija: Depositphotos/vepar5

Iz policije je saopšteno da će 42-godišnji muškarac biti udaljen iz službe, u skladu sa zakonom, objavio je hrvatski portal "Indeks".

Muškarac je uhapšen juče na jednom graničnom prelazu, a osumnjičen da je 20. avgusta oko 20.00 sati ispred stambene zgrade u Viškovu povredio Arsića.

Osumnjičeni je priveden uz kaznenu prijavu, a tereti se za delo pretnja i telesna povreda počinjena na osnovu nacionalne pripadnosti.

Osumnjičenom 30 dana istražnog zatvora

Županijski sud u Rijeci odredio je danas pritvor od 30 dana u istražnom postupku protiv 42-godišnjeg M.Š. iz Viškova, koji je uhapšen zbog pretnji i fizičkog napada na hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti.

Kako prenosi agencija Hina, M.Š. uhapšen je juče na graničnom prelazu Rupa, a budući da je zaposlen u državnoj službi civilne zaštite biće udaljen iz službe.

M.Š. je uhapšen zbog sumnje da je 20. avgusta u Viškovu napao i povredio 70-godišnjeg hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti, a na predlog tužilaštva u Rijeci njemu je odredjen pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke.

Hrvatska policija danas je saopštila da je protiv 42-godišnjeg M.Š. podignuta krivična prijava kojom se tereti za pretnje i nanošenje povreda na nacionalnoj osnovi.

Istragom je utvrdjeno da je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila. Osumnjičeni je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne pretnje i lakše ga povredio, prenela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: