Dačić objasnio zašto Panama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je prisustvovao inauguraciji novog predsednika Paname Laurena Kortisa Koena, objasnio zašto je ta poseta bila važna.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2019.

08:27

Dačić objasnio zašto Panama
Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/bg

"Podsetiću da je Panama centar za lobiranje od strane Kosova i da se ovde nalazi i ambasada Kosova. Oni odavde pokrivaju ostale zemlje Latinske Amerike koje su priznale Kosovo. U tom smislu je ova poseta bila veoma važna, razgovarao sam i sa veoma važnim ljudima iz različitih zemalja", rekao je Dačić u Panami.

Prema njegovim rečima, sastao se i sa ministrom finansija SAD Stivenom Mnučinom, kao i sa španskim kraljem Filipom i ministrom spoljnih poslova Đuzepom Boreljom.

Španskog kralja Filipa je, kako kaže, ponovo pozvao u posetu Srbiji, a on je rekao da u Španiji ima unutrašnjih problema, ali da će posetu imati na umu.

Šef srpske diplomatije razgovarao je i sa kineskim ministrom poljoprivrede Han Čanfuom kome je čestitao na izboru kineskog predstavnika za generalnog direktora Svetske organizacije za hranu.

Uključujući i susrete na zasedanju Organizacije američkih država, ministar Dačić je imao, kako kaže, 29 do 30 bilateralnih sastanaka.

Najavio je da će otići i u jednodnevnu posetu Peruu.

"Peru je zemlja koja jeste priznala Kosovo, ali ima status zamrznutog priznanja, odnosno od 2015. godine, od Uneska, ne glasaju za prijem Kosova u međunarodne organizacije, ali je zato potrebno da jačamo naše bilateralne odnose", kaže ministar Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: