Sreda, 21.06.2017.

11:48

F-16 kod aviona u kojem je Šojgu, "oterao ga ruski lovac"

Borbeni avion NATO F-16 proleteo je pored aviona u kome se nalazio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora, Oterao ga ruski vojni mlaznjak.

Izvor: Tanjug

F-16 kod aviona u kojem je Šojgu,
Foto: GettyImages

Prema navodima ruske novinske agencije, avion NATO je pokušao priđe avionu u kome se nalazio ruski ministar odbrane, iako je on leteo iznad neutralnih voda, preneo je Rojters.

TASS je naveo da je Šojgu bio na putu prema ruskoj enklavi Kalinjingradu.

Ministarstvo odbrane SAD optužilo je Rusiju u utorak da je izvela nebezbedno presretanje sa američkim špijunskim avionom u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika.

SAD optužuje ruskog pilota da je leteo prebrzo i da je imao "slabu kontrolu" nad svojim vojnim avionom.

Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je američki avioni "nisu učinili ništa da isprovociraju takvo ponašanje", prenosi Rojters.

Agencija podseća da je Rusija ranije danas optužila SAD za, kako se čini, isti incident.

Kako je prethodno preneo televizijski kanal "Foks njuz", pozivajući se na američke vojne zvaničnike, lovac ruske avijacije proleteo je na manje od dva metra razdaljine pored američkog vojnog aviona iznad Baltičkog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: