Esports B92.net

Epic ciljno reklamira Fortnite ljudima koji guglaju Apex Legends

Najnovija igra u moru Battle Royale igara, Apex Legends, ozbiljno je uzdrmala čitav geming svet i industriju igara u protekla dva dana.

Nikola Savić RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Već sada je aktivno igra preko tri miliona ljudi, a juče je u jednom trenutku preko 600 000 igralo istovremeno, dok na Twitchu ne prestaje da drži mesto broj jedan po gledanosti.

Igra ostavlja utisak veoma ispoliranog naslova, koji je pažljivo osmišljen i pripremljen, sa poznatom BR formulom, ali i nekim originalnim momentima koji su se igračima veoma dopali i igru prosto čine zabavnom, i kao rezultat imamo ovu eksploziju popularnosti igre.

Respawn, studio zaslužan za igru, i Electronic Arts, njihov vlasnik i izdavač, zadovoljno trljaju ruke, ali čini se i da glavni konkurent, Epic Games, ne sedi skrštenih ruku. Naime, Epic Games je počeo ciljno da targetuje Fornite reklame na Guglu ljudima koji pretražuju Apex Legends, što su dobro primetili na Fortnite Redditu.

Redditor LostMK je večeras šerovao ovu sliku koju možete videti ispod. Ukoliko ne znate kako deluje reklamiranje preko gugla, oglašivač može da traži kome se specifično pokazuju vaše reklame, i očigledno da Epic želi da Fortnite bude na prvom mestu kao reklama kada neko gugla Apex.

I kao što je Epic nedavno uzdrmao Valve svojim potezima oko borbe za digitalnu distribuciju igara, tako je sada i Apex Legends počeo da bude taman tolika pretnja za Fortnite da Epic mora, makar za početak, ovakve “sitne” korake da preduzima.

.

Ostalo

5 stvari koje Apex Legends radi bolje od Fortnite-a

Battle Royale manija ne posustaje i već godinama se smenjuju naslovi koji dominiraju ovom scenom, dok ostali sakupljaju mrvice. Ko će iz borbe izaći kao pobednik je teško reći jer uvek dolaze novi aduti koji donose nešto novo i bolje u odnosu na ostale konkurente.

Ostalo četvrtak 21.02. 16:04 Komentara: 9

Zvezda predstavila nove dresove

Umbro je prvi sportski brend koji će sponzorisati gejming u Srbiji, dok će nove dresove nositi igrači esports timova kluba Crvena zvezda – League of Legends, Fifa, Hearthstone i Fortnite.

Ostalo petak 1.02. 16:41 Komentara: 11

Kriminalci koriste Fortnite: Battle Royale za pranje novca

Zbog svoje popularnosti Fortnite: Battle Royale se našao u različitim formama u društvu zbog čega poprima ogromnu pažnju, i pozitivnu i negativnu. Tako imamo situaciju u kojoj je Fortnite tužen zbog plesova i navodne povrede autorskih prava, a sada je otkriveno i da se ovaj naslov koristi za pranje novca od strane kriminalaca.

Ostalo četvrtak 17.01. 16:53 Komentara: 0

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Ostalo ponedeljak 14.01. 16:38 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu