U nezaborovnom duelu, Fnatic savladao NIP za polufinale IEM-a u Sidneju

Danas smo imali priliku da gledamo dva četvrtfinalna duela IEM-a u Sidneju, u kojem su Fnatic i NIP priredili poslasticu, kakvu će dugo pamtiti svi obožavaoci CS:GO-a, koji su imali prilike da uživaju u maestralnim potezima švedskih igrača. Sjajni Coldzera i MIBR, savladali su Mouz u drugom duelu, koji je ostao u senci, već pomenutog okršaja.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Petak, 03.05.2019.

18:08

U nezaborovnom duelu, Fnatic savladao NIP za polufinale IEM-a u Sidneju

Izvor: RUR Esports

Prvi okršaj dana pripao je MIBRu i Mouzu, koji su ga otvorili na Miragu, mapi, koju je izabrao Mouz, nakon što su na njoj slavili protiv BOOT-d[S]-a i BIG-a, rezultatima 16-2. Ipak, MIBR nije doživeo istu sudbinu, pošto su u samoj završnici ipak bili bolji. Odigrana su dva overtajma, nakon kojih je MIBR slavio rezultatom 22-19.

Druga mapa bio je Overpass, na kojem je MIBR u prvom poluvremenu, osvojio 10 rundi na T strani, što im je pomoglo da sigurno privedu meč kraju, na lakšoj, CT strani. Na ovom mapi Coldzera je bio nezaustavljiv, sa izvanrednim skorom od 31-15 i rejtingom od 1.80. Iako je brazilska ekipa uspela da savladao Mouz, ovaj novi sastav bi trebao da bude veoma zadovoljan ostvarenim rezutlatima u poseldnje vreme, gledajući činjenicu da zajedno igraju tek mesec dana.

Nakon toga usledio je švedski CS:GO derbi, u kojem su se sastala dva giganta, Fnatic i NIP, od kojih smo dobili, baš ono, čemu smo se i nadali, a to je pravi spektakl. Prva mapa bio je Cache, na kojem je Fnatic delovao mnogo bolje. Osvojili su 12 rundi u prvom poluvremenu, što je bio preveliki zalogaj za NIP, koji je na kraju izgubio 16-9.

Tada na scenu stupa Overpass, na kojem je NIP došao do pobede tek nakon trećeg produžetka. Prvo poluvreme pripalo je fnaticu, koji je slavio sa 8-7, nakon što su bili u zaostatku od 6-0. Tu seriju fnatic je nastavio, sve do 14-9, kada su igrači očigledno pomislili da su završili posao. Ipak, NIP uzima 6 od poslednjih 7 rundi, pored dva meč poena fnatica i uspeva da obezbedi produžetke. Konačno, svojoj ekipi, mapu je doneo f0rest, koji je uspeo da nadigra protivnike u 1v2 situaciji. Pored njega, najzaslužniji je definitvno Rez, koji je zabeeležio 50 fragova. Najbolje poteze sa ove mape, možete pogeldati na klipu ispod: Odlučujuća mapa bio je Dust 2, na kojem su obe ekipe osvojile po 8 rundi na CT strani. Fnatic je ponovo mogao da okonča ovaj meč pre overtajma, s obzirom da su ponovo imali vodstvo od 15-13, ali kao i na prethodnoj mapi, Nindže se nisu predale. Kao i malopre, jedan produžetak nije bio dovoljan, što je značilo da se borba nastavlja. Nip uzima prve dve runde drugog produžetka, bili su blizu treće, ali sjajn potez Xizta, u situaciji 1v2, donosi fnaticu neophodan poen. U narednoj rundi fnatic se ponovo nalazi u situaciji 1v2, u kojoj je twist uspeo da kupi svojoj ekipi dovoljno vremena, kako bi se bomba detonirala i rezultat je bio ponovo izjednačen. Pri rezultatu 21-20 za fnatic, sjajni triple-kill twista donosi Fnaticu veliku pobedu, koja ih odvodi u polufinale, gde će se sastati sa NRGem. Najbolje poteze sa Dusta možete pogeldati u klipu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: