Svet

Sreda, 26.04.2023.

07:48

Kompanija kažnjena zbog prodaje cigareta Severnoj Koreji

Kompanija Britiš Amerikan tobako (BAT) prihvatila je da plati kaznu SAD u iznosu od 635 miliona dolara i kamate jer je prodavala cigarete Severnoj Koreji.

Izvor: Tanjug

Kompanija kažnjena zbog prodaje cigareta Severnoj Koreji
Ilustracija: Depositphotos/sorapopu@gmail.com

Sudska nagodba postignuta je danas između BAT-a, američkog ministarstva pravde (DOJ) i kancelarije za kontrolu strane imovine američkog ministarstva finansija.

Američke vlasti su saopštile da se nagodba postignuta sa BAT-om odnosi na aktivnosti te kompanije u Severnoj Koreji u periodu između 2007. i 2017. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Direktor BAT-a Džek Bouls izjavio je da kompanija "duboko žali zbog nedoličnog ponašanja".

BAT je jedna od najvećih svetskih duvanskih multinacionalnih kompanija, jedna od 10 najvećih kompanija u Velikoj Britaniji i vlasnik je poznatih brendova cigareta, među kojima laki strajk, danhil i pel mel.

Poznato je da je severnokorejski lider Kim Džong-un strastveni pušač, a prošle godine SAD su pokušale u Savetu bezbednosti UN da proguraju rezoluciju o zabrani izvoza duvanskih proizvoda u Severnu Koreju, međutim Rusija i Kina uložile su veto i sprečile američku inicijativu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: