Svet

Subota, 14.09.2019.

11:05

Indija planira da proizvodi ruske avione Il-114

Indija planira da uspostavi lokalnu proizvodnju ruskih putničkih aviona Il-114 i ponudi ih lokalnim avio-kompanijama kao regionalni avion.

Izvor: Sputnik

Indija planira da proizvodi ruske avione Il-114
Foto: Epa/SERGEI CHIRIKOV

To je saopštio Šri R. Madhavan, izvršni direktor vodećeg indijskog proizvođača aviona "Hindustan aeronautiks", u intervjuu za "Tajms of Indija“.

Prema njegovim rečima, indijski proizvođač aviona potpisao je sporazum o poverljivosti podataka sa kompanijom "Iljušin" za tehničko održavanje ovog aviona za njegove kupce iz Indije i susednih zemalja.

Madhavan je napomenuo da je Il-114 idealna zamena za regionalne turbopropelerne avione koji se danas koriste u Indiji.

"Il-114-300 ima motore kompanije ’Prat end Vitni‘ (američki proizvođač avio-motora), ima moderan enterijer i zapadnu opremu. Iako nameravamo da započnemo sa servisiranjem ovog aviona, planiramo da ga proizvodimo ovde u Indiji, ako bude imao dobro tržište", dodao je direktor kompanije.

"Izgledi za sklapanje aviona u Indiji konačno će se znati za tri do četiri godine", dodao je.

Putnički avion Il-114-300 predviđen je za lokalne letove i predstavlja modernizovanu verziju aviona sa turbopropelerskim motorom Il-114, piše Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: