Biz - B92.net

Poznata fabrika čipsa seli se u Srbiju

Laktaši -- Kompanija "Pepsiko" do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima.

Izvor: Capital, B92.net
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Akarat Thongsatid
Ilustracija: Shutterstock/Akarat Thongsatid

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije "Pepsiko", gde za portal Kapital (Capital) kažu kako se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je reč o novoj poslovnoj strategiji.

"Fabrika 'Marbo' biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za celo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina", kažu oni.

Dodaju kako će preduzeće "Marbo" nastaviti prodaju i distribuciju u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i deo drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

"Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine", kažu u kompaniji "Pepsiko".

Buduće operacije u Bosni i Hercegovini će podrazumevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 127 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa.

"Kako smo svesni uticaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a Marbo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena da pronađu druge mogućnosti izvan kompanije Pepsiko. Takođe, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije Pepsiko, svi zaposleni u Laktašima imaće priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mesta u Magliću i imaće pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom", poručili su iz kompanije za B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.