On gradi "Beograd na vodi"

Muhamed Alabar čija je kompanija gradnjom potpuno izmenila Dubai, sada građevinske ideje ostvaruje širom sveta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2015.

20:36

Default images

On poručuje da je delove svoje pustinje i za manje od godinu dana pretvarao u građevinska čuda.

Još se ne zna kada će graditelj Beograda na vodi Muhamed Alabar ponovo doći u srpsku prestonicu i kada će biti formirano zajedničko preduzeće.

Graditelj Beograda na vodi rođen je na rubu Dubaia u goloj pustinji. Svaki put kada otvori kapiju kuće u kojoj danas živi, kaže - Hvala ti bože što si me pustio unutra.

Između ostalog sagradio je najveći šoping mol i najvišu kulu ili toranj na svetu. Pretragom interneta lako se mogu pronaći Alabarove izjave koje otkrivaju njegovu energičnost u gradnji.

„Da sam imao gazdu koji bi verovatno govorio Muhamede hajde da ipak razmislimo o toj ideji, ništa ne bih sagradio. Nema diskusije, ako rešimo da gradimo onda gradimo, i to bez straha“, navodi Alabar.

I šeici su ga prekoravali jer je, kako kaže, često gradio na svoju ruku.

„Ja sagradim zgradu, a onda me pitaju zašto? Ja kažem pa šta da radim, sad je gotovo. Jednom sam čak srušio stadion, a šeik se nasmejao, jer pravi lideri vole vredne ljude i ljude sa vizijom“, ističe Aabar.

Gradeći širom sveta sarađivao je sa brojnim arhitektama. Alabaru kako sam kaže najviše smetaju oni koji nemaju ukusa i zna da bude oštar prema njima.

„Ovo je najružnija zgrada koju sam ikada video. Čestitam vam, podigli ste ružnu građevinu, kao da ste je gradili bez imalo brige. Ustvari, srušite je. Hajdemo sada na lepše teme“.

Prvog dana regristracije zainteresovanih za 320 stanova u dve stambene kule, u Gradu tvrde, javilo se više od 1000 kupaca, od kojih većina iz Srbije .

Izgradnja prvih stambenih objekata počinje u junu, a premijer najavljuje da će svi objekti sa makete u Geozavodu biti izgrađeni za četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: