Donacije Karneksa Banci hrane

Kompanija Karneks donirala je 6,5 tona proizvoda Banci hrane, saopšteno je iz te institucije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

10:07

Donacije Karneksa Banci hrane
Foto: Banka hrane

„Ovo je jedna od najvećih donacija proizvoda od samo jedne kompanije. Zahvalni smo kompaniji Karneks sa kojom odavno imamo saradnju, jer prepoznaje značaj i potencijal jednog ovako humanog projekta i daje svoj doprinos“, izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

“Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu”, izjavila je generalna direktorka kompanije Carnex Tijana Anđelić.

Problem siromaštva je prisutan svuda u svetu, prema podacima UN oko 800 miliona ljudi širom sveta živi u ekstremnom siromaštvu i gladi.

U Srbiji se godišnje, prema nezvaničnim podacima, baci 250.000 tona hrane, dok zvanična statistika pokazuje da 8,9 odsto stanovnika ne može da namiri osnovne životne potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: