Zaposlena u P. S. fešnu: Pozivam sve da se bore protiv mobinga i izrabljivanja VIDEO

Jovana Bakula, zamenica marketinškog menadžera modne kompanije P. S. fešn (P.S. Fashion), privukla je veliku pažnju javnosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.02.2021.

17:28

Zaposlena u P. S. fešnu: Pozivam sve da se bore protiv mobinga i izrabljivanja VIDEO
Foto: Profimedia

Tokom dodele priznanja, u uključenju uživo, ona je uputila direktne kritike svojoj kompaniji.

"Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda", izjavila je ona.

Pozvala je sve poslodavce da štite i cene svoje zaposlene.

"I pozivam sve zaposlene da istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone", napomenula je.

Video-snimak svog obraćanja podelila je na Instagramu.

"Ovo je moja priča, zbog koje ne spavam, plačem i tresem se! Radni narode, borite se za svoja prava i molim vas, podelite ovo dalje! Hvala mojoj baki Jovanki po kojoj sam dobila borbeno ime", dodala je ona u opisu svoje objave.
Međutim, vlasnik i generalni menadžer kompanije P. S. fešn Predrag Pantović rekao je za Blic da priča Jovane Bakule nije tačna i da su tri osobe iz pomenutog marketinškog tima u međuvremenu čak i unapređene. Prema njegovim rečima, iz firme je otišlo samo troje ljudi, od kojih dva fotografa, a jedini razlog je bila njihova neefikasnost.

Pantović je naglasio da će sve detalje o ovom slučaju izneti u saopštenju kompanije.

B92.net zatražio je komentar na ovu temu od predstavnika kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: