"Ili ste ušli na voz koji donosi promene našoj zemlji ili izađite iz voza, pa čekajte Godoa"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć u Parizu državnim službenicima da ako žele da budu u "njegovom vozu" da nema spavanja i slobodnog vikenda.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 01.02.2021.

09:07

Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

Razlog tome je što, ističe, Srbija mora da ubrza svoj napredak.

"Ako hoćete da spavate, onda idite negde drugo, idite po opozicionim medijima i govorite sve najgore o meni, slaviće vas… Mene izbori ne zanimaju, mene interesuje napredak Srbije. Ili ste tu, ili ste ušli na taj voz koji donosi promene našoj zemlji ili izađite iz voza, pa čekajte Godoa i nadajte se da ćete nekoga da srušite na izborima 2022. godine", zaključio je Vučić.

Kako je dodao, "mi moramo da razumemo da svi moraju da se angažuju da rade i vikendom a ne da dolaze da pitaju da radimo četiri dana nedeljno ili da nedelja bude neradna. Ne može. Mora da se radi. Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Potrebno je da radimo vikendom, da radimo više kako bismo stigli najrazvijenije zemlje Evrope", rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je i ranije govorio o tome da neće pristati na zahteve da se u Srbiji nedelja proglasi neradnim danom.

"Ne može neradna nedelja. Ne dam. Ko hoće da ne radi nedeljom, nek ide i neke druge zemlje", naveo je on.

Vučić je rekao da mi to sebi ne možemo da priuštimo kao i da treba da se ponosimo time da "treba da radimo više".

Kako je naveo tokom posete Jerusalimu, ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom. Vučić je ukazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

"Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim", kazao je on.

Vučić je tada napomenuo da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

"Sada, kada imamo rast ekonomije treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina", istakao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: