Policija će "gledati kroz prste": Za vožnju do 150 kilometara na sat nema kazne

Vozačima u Srbiji će se uskoro tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na svim auto-putevima, rekao je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Srbija

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 08.11.2019.

12:55

Policija će
Foto: Depositphotos, rasica

Kako je Drobnjak potvrdio za "Blic", on se dogovorio s policijom da do primene ovog pravila dođe uskoro.

"Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na svim auto-putevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima", objasnio je Drobnjak za "Blic".

Drobnjak je za Tanjug objasnio da to znači da će se na delovima auto-puta gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

Kako je rekao, to neće važiti za tunele, gde je, na primer, na Koridoru 11 ograničenje 80 kilometara na sat.

Drobnjak je podsetio da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na auto-putevima 130 kilometara na sat i da će tako i ostati.

Kako je naveo, neće se menjati zakon, ali će se prekoračenje brzine od 20 kilometara na čas, ukoliko se nadležni saglase, tolerisati.

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

Što se tiče propratnih sadržaja na istočnom kraku Koridora 10, koji se za saobraćaj otvara u subotu, poput pumpi, hotela i restorana, Drobnjak objašnjava da će građani ipak morati malo da pričekaju.

Kako je pojasnio, nakon otvaranja obavlja se licitacija, nakon koje se daje zemljište u najam, pa tek onda sledi izgradnja sadržaja.

Posle skoro devet godina izgrađen je u potpunosti istočni krak Koridora 10, koji će sutra biti svečano otvoren za saobraćaj u ukupnoj dužini od 86,9 kilometara, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: