"Trg republike imaće biciklistički stazu, umesto rapave voziće po ravnoj strani kocke"

Narednih 55 dana izvođač radova na rekonstrukciji Trga republike mora da ispravi propuste koje je napravio prilikom građevinskih radova.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.09.2019.

16:04

Foto: Služba glavnog urbaniste

Ovo je rekao glavni gradski urbanista Marko Stojčić, najavljujući da će centralni gradski trg imati i nekoliko novina.

"Od kako je otvoren Trg republike, pažljivo osluškujemo šta kaže šira javnost. Shvatili smo da izvođač radova i projektant nisu uradili sve što je potrebno. Napravili su određene propuste. Sa njima smo se dogovorili da se kocka presloži", rekao je Stojčić.

Prema njegovim rečima, Trg republike imaće biciklistički stazu.

Zbog toga je potrebno da se preslože kocke, pa će tako hrapava strana da bude sa donje strane, a ravna na kolovoznoj strani. Trg će se prilagoditi i motociklistima, osobama sa posebnim potrebama, ljudima sa malom decom. Stojčić naglašava da te intervencije grad neće koštati ni jedan jedini dinar.

"Izvođač radova je završio rekonstrukciju 55 dana pre roka. Pošto imaju taj vremenski period po ugovoru, oni će u narednih mesec i po dana prilagoditi Trg republike potrebama svih građana. U tom periodu neće se zaustavljati saobraćaj, već će funkcionisati na polovini saobraćajne zone. Tu će svakodnevno biti pripadnici saobraćajne policije koji će voditi računa da se ne stvaraju saobraćajni čepovi", zaključio je Stojčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: