Do kraja februara izvođač za "Dedinje 2"

Vlada je obezbedila novac, a do kraja ovog meseca biće izabran izvođač koji će graditi zgradu Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

To je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u Institutu za kardiovaskularne "Dedinje" gde je prisustvovao obeležavanju krsne slave te zdravstvene ustanove - Sretenje Gospodnje.

"Ako sve bude kako treba, mi ćemo sledeće Sretenje verovatno obeležiti u toj novoj zgradi", rekao je Vesić.

On je istakao da razvoj zemlje najbolje oslikava broj kranova u njoj i dodao da se danas u Beogradu na sve strane mogu videti kranovi.

"Isto tako, kao što kranovi pokazuju kako se zemlja razvija, kada vidite koliko jedna zemlja ulaže u škole i bolnice znaćete kakvo je stanje nacije, a mi smo poslednjih godina, kao zemlja, počeli da ulažemo u škole i bolnice. Počeli smo da ulažemo u ono što je najvažnije, a to su obrazovanje i lečenje naroda", rekao je Vesić.

Istakao je da je veoma srećan što je bio u prilici da zajedno sa gradskim sekretarom za urbanizam i građevinske poslove Milošem Vulovićem učini sve da Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dobije dozvolu za izgradnju "Dedinja 2", ali i dodao da je za to ipak najzaslužniji direktor te zdravstvene ustanove Milovan Bojić, zbog svoje želje i upornosti da se to realizuje.

"Najveća zahvalnost ide njemu jer se on zaista bori za ovaj Institut i da se izgradi ''Dedinje 2'', a mi smo samo tu da mu pomognemo da taj posao završi jer je to zaslužio", rekao je Vesić.

On je ponovio da se Srbija posle mnogo decenija okreće ka obrazovanju i i zdravstvu i podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić, još dok je bio premijer, dao sebi zadatak da se obnove bolnice i škole.

"Sećate se kako su ga ismevali kad je govorio da će obići svaki toalet u školi. Pričali su kako je on premijer za toalete. On je predsednik za sve ono što je važno za ovu zemlju, a važno je da svaka škola bude uređena i da imamo nove bolnice i, ako bude sve kako treba, neće biti izgrađeno samo ''Dedinje 2'', već će se graditi i druge bolnice u Beogradu, kao i škole...", rekao je Vesić.

Poručio je da svi treba da budemo složni kada je u pitanju dobro Srbije jer, dodao je, kada smo složni onda smo kao narod nepobedivi i zajedno možemo da uradimo mnoge stvari.

Srbija

strana 1 od 269 idi na stranu