Srbija 22

10.05.2024.

9:06

Niče novi granični prelaz sa Srbijom: "Biće najmoderniji i najveći u Evropi"

Mađarska i Srbija grade najmoderniji, najveći, najbezbedniji i najbrži graničnog prelaza u Evropi, rekao je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Izvor: Tanjug

Niče novi granični prelaz sa Srbijom: "Biće najmoderniji i najveći u Evropi"
difenbahia / Shutterstock.com

Podeli:

"Putni prelaz Reske (Horgoš 2) je izuzetno prometan. Svi smo upoznati sa slikama dugih kolona kamiona i automobila. Ne želimo da to bude slučaj u budućnosti", rekao je on.

Ministar je najavio da će srpski i kineski partneri razmotriti kako da u što kraćem roku izgrade naftovod između Mađarske i Srbije, sa ciljem da se pojača sigurnost snabdevanja energentima dve zemlje i celog regiona, prenosi MTI.

Istakao je da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Budimpešti od istorijskog značaja, kao je razgovor između mađarskog premijera Viktora Orbana i kineskog lidera bio ''izuzetno uspešan''.

Sijarto je naglasio da će Mađarska i Kina nastaviti da sarađuju po pitanju razvoja veza između Istoka i Zapada, kao i da će se saradnja dve zemlje proširiti na nuklearnu energiju.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: